maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pääsiäispasha

Pääsiäinen ei ole mitään ilman pashaa! Joku ehkä vannoo mämmin nimeen, mutta itse en ole koskaan siitä pitänyt. Monella eri tapaa olen joutunut maistamaan, mutta ei sitä vaan saa syötyä lusikallista enempää.

Tämä resepti on helppo ja nopea tehdä. Valumisaikaa itsellä menee pari päivää, mutta pashan on kyllä isokin eli tästä tulee noin 20 hengelle.


200 g voita
2 dl sokeria
4 dl kuohu/vispi kermaa
500 g maitorahkaa
2  kananmunaa
1  sitruunan mehu ja raastettu kuori
(1/2 mandariinin raastettu kuori)
4 tl vaniljasokeria
1 dl mantelirouhetta (mielellään kuoritusta tehtyä)
(oman maun mukaan rusinoita/sukaattia hienonnettuna)

Koristeeksi säilykehedelmiä, syötäviä kukkasia tai mikä nyt mielestäsi sopii.

1. Vispaa kerma vaahdoksi.
2. Vispaa toisessa kulhossa voi ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää voiseokseen kaikki muut ainekset. Muista myös kerma. ;)

Laita pasha valumaan juusto- tai pashamuottiin, kahvinsuodattimiin, lävikköön sideharson läpi tai ihan missä saat sen valumaan.

Omasta pashasta ei paljoa kuvattavaa jäänyt, kun kannoin sen kahvipöytään ennen kuin tajusin ottaa siitä kuvaa. :(


Ruukkutulppaaneja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti