keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Laskiaispullat

Laskiainen tuli ja meni... ajat sitten. 
Pitkästä aikaa tuli leivottua pullaa ja tällä kertaa päätin kokeilla Arlan uutta gluteenitonta reseptiäOhje on tehty 2,5 dl maitomäärään, mutta itse tein siitä 5 dl muunnoksen. Reseptissä itselle oli uutta se, että ensin nostatetaan hiivalla taikina ja ennen leipomista vielä lisätään osa jauhoista ja leivinjauhe. Yleensä olen käyttänyt pulliin vain hiivaa. Noh, kuten kuvasta näkyy niin pullista tuli vähän muhkuraisia, mutta maku oli hyvä ja taikina nousi miltei liikaakin. Seuraavalla kerralla taas tiedän oikean jauhomäärän, enkä turhaan tuijota reseptin määrään. Yleiskoneella vatkaus (jos sellaisen omistaa) olisi helpottanut jauhon sekoittamista tasaiseksi. 

Piti ennen leipomista vielä Googlettaa mitä kummaa on FiberHusk-jauhe ja sieltähän paljastui takaa ihan tavallinen psyllium.

Täytteeksi tuli vain kermaa ja hilloa. En jaksanut alkaa vääntämään mitään pullien sisustasta niin kuin ohjeessa on ja mantelimassa ei vaan muuten ole suun mukaista.

Voiko tätä nyt pullaksi kutsua...?

Taikinaan tarvitaan (5 dl):

150 g voita
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1,5 dl sokeria
vähän suolaa
2 tl kardemummaa
3 kananmunaa (joista yksi voiteluun)
1 rkl psyllium-jauhetta
14 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (itsellä Sunnuntai)
3-4 tl leivinjauhetta

Täytteeksi:
Hilloa/mantelimassaa
kermaa

Valmistus:
Sulata voi.
Lämmitä maito max. 37 asteiseksi. Älä jätä kuitenkaan viileäksi! 
Murenna hiiva kulhoon ja lisää maito johon on lisätty voi. Sekoita kunnes hiiva liukenee. 
Lisää sokeri, suola, kardemumma, kaksi munaa, psyllium-jauhe ja 12 dl jauhoja. Vaivaa taikina tasaiseksi.
Anna nousta n. 30 min vedottomassa paikassa.
Sekoita leivinjauhe 2 dl :aan jauhoja ja työstä seos taikinaan. 
Leivo pullat (pitäisi tulla 24 kappaletta) ja anna niiden kohota n. 20 min.
Voitele pullat vatkatulla kananmunalla ja paista uunin keskiosassa 10 - 12 min 200 asteessa.
Jäähdytä ritilällä ja täytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti