tiistai 5. maaliskuuta 2013

Banaanikakku tai muffinsit (gluteeniton)

Apua! Vieraat ilmoittaa tulostaan eikä ole kerrassaan mitään tarjottavaa. Ei löydy edes pakastimesta apua ja keksipaketissakin on yksi suolakeksi jäljellä. Keittiön hedelmäkorissa on kaksi jo parhaat päivänsä nähnyttä banaania. Hmmm... mitähän niistä saisi? Muistelin joskus nähneeni reseptin banaanikakkuun ja kirjoittaneeni sen ylös johonkin. Eihän sitä reseptiä sitten nopeasti löytynyt, joten tämä voi olla toisinto jonkun reseptistä (mutta gluteenittomana) tai sitten mukaelma siitä. Maku on kuitenkin osui kohdalleen ja uskon tekeväni joskus ajan kanssa uudestaan.
Valitettavasti aika ei sitten ihan riittänyt koristeiden tekoon päälle (eikä kyllä olisi ollut aineitakaan :( ).


Lämmitä uuni 175 asteeseen.

75g voita
0,5dl maitoa (tai kermaa)
2 kananmunaa
2dl sokeria
2 banaania
3dl gluteenittomia vaaleita jauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
0,5dl ruokasoodaa

1. Sulata voi ja lisää siihen maito.
2. Vaahdota munat ja sokeri.
3. Soseuta banaanit (pieniä sattumia saa jäädä).
4. Sekoita jauhot, kaneli, leivinjauhe ja sooda keskenään.
5. Lisää munasokeri vaahtoon voimaito seos.
6. Lisää jauhoseos vähän kerrassaan vatkaten. Jauhoon ei jää möntejä.
7. Laita seos vuokaan/iin. Tarvittaessa voitele vuoka tai muffinsivuoat ja vuoraa gluteenittomalla korppujauholla. Taikinasta tulee 15 kappaletta muffinseja.

Paista uunissa kakkua 55 - 60 min. Muffinseja n. 20. min.


Nämä jäi jäljelle koko satsista...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti